Aureli Ruiz a la Fundació Suñol


La Fundació Suñol acull a partir del 16 de maig una nova exposició al Nivell Zero, l’espai dedicat a les intervencions artístiques més contemporànies. Es tracta d’un muntatge de l’artista de Reus Aureli Ruiz, que reinterpreta una instal·lació realitzada el 2005, amb una reflexió sobre la indiferència, la injustícia i la desigualtat social. El projecte, que porta per títol [Re: Love Indifference], es podrà veure fins el 5 de juliol.

A proposta del col·lectiu italià Opera Nuova, Aureli Ruiz va realitzar el 2005 un projecte titulat Love Indifference, basat en tres línies d’actuació paral·leles i exposades en tres escenaris diferenciats. Ara, dos anys més tard, l’artista reprèn aquell projecte adaptant-lo a les condicions del Nivell Zero de la Fundació Suñol, portant la intervenció als diferents espais de trànsit: el passadís del carrer Rosselló i l’accés des de la primera planta de la fundació. Una tercera via d’entrada és només virtual: una imatge fixa del carrer Grècia de Reus que no porta enlloc. L’objectiu és reflexionar sobre la indiferència, la fragmentació i, en paraules de Pilar Parcerisas, autora del text introductori, “les tensions que es produeixen entre els afectes, en un món en el qual es passa fàcilment de l’amor a l’odi, de la passió amorosa a la violència”.

Per a aquesta intervenció, Aureli Ruiz ha preparat tres instal·lacions que inclouen projeccions de vídeo, dibuixos i objectes que recuperen la idea expressada en el projecte inicial, però adaptant-la als nous espais de la Fundació Suñol. En el primer muntatge, l’artista dibuixa una figura humana d’aparença fràgil i vulnerable, “víctima atordida per la lògica del capital, que crea permanents estats d’opinió”. Al costat del dibuix, un barnús d’alumini penjat de la paret, fabricat amb el mateix material amb què es cobreixen les víctimes d’accident o malaltia que, al mateix temps, s’utilitza també per a construir satèl·lits de comunicació.

La segona instal·lació fa referència a la lluita, als combats diaris que de vegades cal dur a terme per protegir-se de la indiferència, exemplificats en un ring de boxa. Els materials utilitzats en aquesta exposició remeten a la manipulació a la qual ens sotmet la societat, però també a les restes del que queda, a les cendres.

Finalment, la tercera intervenció és una imatge fixa d’un carrer de Reus, el carrer de Grècia, que no porta enlloc: una pista asfaltada que mor en un descampat, en un espai buit. Una reflexió sobre com de vegades les nostres vides es troben en un carreró sense sortida i, de nou, sobre la indiferència d’algú que decideix construir un camí i l’abandona; una decisió interrompuda, un punt mort.


Nivell Zero

Acte 6: Aureli Ruiz, [Re: Love Indifference]

Del 17 de maig al 5 de juliol de 2008

Inauguració

Divendres, 16 de maig, a les 19,30h

Nivell Zero

Rosselló 240

08008 Barcelona

T 93 496 10 32

F 93 487 20 19

info@fundaciosunol.org

www.fundaciosunol.org

Horaris:

De dilluns a dissabte, de 16h a 20h. Dijous, diumenges i festius tancat.

Altres horaris, a concertar prèviament per telèfon o e-mail.

Entrades populars