El CCCB posa el seu arxiu a l'abast de tothom


El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha posat el seu arxiu, fruit dels seus 14 anys d'existència, a l'abast de tothom a partir d'avui, en un espai de consulta temàtica i multimèdia ubicat a 'L'aparador' del CCCB al qual els interessats tindran entrada lliure i gratuïta, segons ha explicat avui el director del CCCB, Josep Ramoneda. L'arxiu és el resultat del tractament, recopilació i digitalització del capital que ha acumulat aquest centre d'art --que, d'altra banda, no té col·lecció permanent-- com ara exposicions, cicles de cinema, debats, conferències i festivals.

El detonant d'aquest projecte, amb el qual el CCCB reforça la seva vocació pública, ha estat "el creixent nombre de peticions per poder accedir a aquest fons de materials", segons fonts del centre. Segons els quatre eixos temàtics que regeixen el CCCB --la condició humana, el cosmopolitisme, la ciutat i l'espai públic i la creació-- el fons s'anirà presentant amb edicions temporals i acumulatives. La primera es titula 'Els temps paradoxals' i presenta tots els materials del CCCB que han contribuït a reflexionar sobre "les noves i velles contradiccions de la condició humana".

Així, el visitant pot consultar des de la conferència titulada 'Pensar Europa' que Jorge Semprún va pronunciar el 28 de setembre del 2006, fins a recordar el mural 'Occident vist des d'Orient', de Marjane Satrapi.A partir d'octubre, i en el marc del festival Kosmopolis, s'oferirà al públic tot el fons del CCCB relatiu al cosmopolitisme.

Entrades populars