El World Press Photo al CCCB


L'exposició itinerant de fotoperiodisme més valorada del món, el World Press Photo, arriba avui al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) de la mà de la fundació Photographic Social Vision. La mostra, que es podrà veure fins l'11 de novembre, inclou les obres guanyadores del concurs World Press Photo 2006, un certamen anual en què participen fotoperiodistes, agències de notícies i diaris de tot el món, amb instantànies de temes d'actualitat. Per tant, l'exposició permet de fer un repàs visuals als esdeveniments polítics, socials i culturals recents més destacats, com per exemple, el tsunami o la guerra de l'Irac.


Enguany hi han participat 4.460 fotògrafs, els quals han presentat 78.083 imatges. I entre els guanyadors hi ha dos catalans: Pep Bonet, guardonat per aquest treball, i Daniel Beltrá, premiat per aquest altre. A l'exposició també s'hi podrà veure, és clar, la millor fotografia del World Press Photo 2006: aquesta del nord-americà Spencer Platt, en què uns joves libanesos passegen en un cotxe descapotable per un barri del sud de Beirut, destrossat per les bombes de l'exèrcit israelià.
L'exposició World Press Photo cada any a vuitanta ciutats del món. El mes passat, per exemple, la mostra es va poder veure a Perpinyà, en el marc del festival Visa pour l'image. A banda de la mostra, el CCCB oferirà, demà a les set de la tarda, un debat titulat 'El llibre de fotografia d'avui', on es parlarà de les polítiques i les tendències editorials al voltant de la creació i publicació de llibres de fotografia. / Vilaweb

Entrades populars