'OFFF Barcelona 2007' al CCCB



El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
CCCB, acollirà del 10 al 12 de maig l''OFFF Barcelona 2007', un fòrum de disseny i creació digital nacional i internacional on tindrà cabuda la creació post digital, música, conferències, disseny, performances i instal·lacions.

Després de sis edicions, OFFF s'ha consolidat com un dels esdeveniments de referència a Europa al voltant de l'art del programari i el disseny digital d'avantguarda. Pel seu escenari han passat artistes digitals, creadors de títols de crèdit per a cinema, dissenyadors gràfics i de web, músics electrònics d'avantguarda i estudis de 'motion graphics'. OFFF Barcelona arrenca amb 'Re:fresh!' que aposta per repensar els conceptes més fonamentals, mentre que la figura fundacional del disseny d'interacció, John Maeda, parlarà sobre la seva lluita per la simplicitat.

D'altra banda, l'equip liderat per Amy Franceschini, Futurefarmers, parlarà de la seva transformació de cotitzat estudi de disseny a col·lectiu artístic que desenvolupa solucions experimentals sostenibles per al medi ambient. Al costat d'ells estaran noms llegendaris com Neville Brody i renovadors del mig gràfic com James Victore que aportaran les seves idees sobre les dimensions polítiques del disseny i la seva capacitat per influir en el món.

La recent revolució de les formes de d'art urbà serà un altre dels eixos de OFFF a través de la participació de Wooster Collective, el gran observatori en línia de l'escena global del Street Art, els Graffitti Reserarch Lab i la unitat novaiorquesa d'R+D que vol canviar l'estètica dels carrers amb la tecnologia barata i el coneixement obert.

OFFF recupera aquest any l'espai dedicat als 'workshops' professionals amb el dissenyador d'interactius Erik Natzke i l'il·lustrat i dissenyador gràfic ISO50-Scott Hansen. El festival presentarà als equips més importants que estan treballant sobre la xarxa i sobre la pantalla: Universal Everything, el projecte multidisciplinari del ex-Designer's Republic Matt Pyke; els californians Stamen, expandint les possibilitats del disseny d'interacció en la Web 2.0, entre d'altres./ EP.

Entrades populars